Izbira zdravnikov

SPOŠTOVANI PACIENTI

Vse paciente obveščamo, da so ob prvem obisku pri zdravniku v Zdravstvenem domu Litija dolžni podpisati izjavo o izbiri osebnega zdravnika.
V kolikor nimate izbranega osebnega zdravnika v našem zdravstvenem domu, ne morete opraviti zdravstvene storitve, ki ni nujna ( 252.člen Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja ).

Vse paciente, ki ste opredeljeni pri:

  • Moniki Mlinar Agrež, dr. med., spec. spl. med.
  • Petri Jeretina Eržen, dr. med., spec. spl. med.
  • Tanji Zelinka, dr. med. 

in pri

  • Majdi Samastur, dr. med., spec. ped.
  • Mariji Kralj Jančar, dr. med.

obveščamo, da si lahko izberete svojega osebnega zdravnika v našem zdravstvenem domu, skladno s seznamom, objavljenim na oglasni deski pri informacijah in na spletni strani ZD Litija.

 

 

Seznam aktivnih zdravnikov v splošnih ambulantah, otroških in šolskih dispanzerjih

V skladu s Pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja imajo vse zavarovane osebe pravico do izbire osebnega zdravnika v splošnih ambulantah, otroških in šolskih dispanzerjih. V ta namen objavlja ZZZS seznam aktivnih zdravnikov. Podatki v tabelah so informativni in prikazujejo stanje aktivnih zdravnikov na določene datume. Glede na določila splošnega dogovora podatke ZZZS objavlja 4x letno in sicer:

  • aprila; tabela bo vključevala podatke o številu opredeljenih zavarovanih oseb na dan 28.2. in stanje aktivnih zdravnikov na dan 28.2.;
  • julija; tabela bo vključevala podatke o številu opredeljenih zavarovanih oseb na dan 31.5. in stanje aktivnih zdravnikov na dan 31.5.;
  • oktobra; tabela bo vključevala podatke o številu opredeljenih zavarovanih oseb na dan 31.8. in stanje aktivnih zdravnikov na dan 31.8.;
  • januarja; tabela bo vključevala podatke o številu opredeljenih zavarovanih oseb na dan 30.11. in stanje aktivnih zdravnikov na dan 30.11.

Izvajalec oziroma zdravnik, ki ima sklenjeno pogodbo z ZZZS in izpolnjuje pogoje za izbranega zdravnika, je dolžan sprejeti vse zavarovanke, ki si ga izberejo. Odkloni jih lahko, ko doseže slovensko povprečje glavarinskih količnikov v svoji dejavnosti.

Iz predzadnje kolone v tabeli je razvidno, kateri zdravniki ne dosegajo/dosegajo zahtevan pogoj za zavrnitev izbire.

V primeru, da izvajalec oziroma zdravnik zavarovani osebi ne omogoči izbire, pa iz podatkov iz tabele izhaja, da izbire zavarovani osebi ne bi smel odkloniti, se zavarovana oseba lahko pritoži in sicer najprej na vodstvo javnega zdravstvenega zavoda, če gre za zdravnika iz javnega zavoda. V kolikor spora v okviru javnega zdravstvenega zavoda ni moč rešiti, se zavarovana oseba lahko pritoži na pristojno območno enoto ZZZS. V primeru zasebnih zdravnikov, ki imajo sklenjeno pogodbo z ZZZS, se zavarovana oseba lahko pritoži neposredno na pristojno območno enoto ZZZS.

Ob tem želimo opozoriti, da so podatki v tabeli informativni, saj izkazujejo stanje na določen dan pri izvajalcu. Podatki o aktivnih zdravnikih se lahko, posebej v zdravstvenih domovih, dnevno spreminjajo zaradi prekinitev zaposlitve, upokojitev, smrti, novih zaposlenih. Izvajalce oziroma zdravnike naprošamo, da zavarovane osebe ustrezno informirajo o razlogih za zavrnitev izbire.

 

Splošni zdravniki Stanje na dan 30.11.2017
   
Priimek in ime zdravnika Zdravnik še opredeljuje:
KOKOT SABINA NE
PAJNTAR PAVEL NE
KOLŠEK MARKO NE
JUTERŠEK MILOJKA NE
EJUPI BETIM DA
   
Zasebne splošne ambulante  
BENEDIČIČ NIKOLAJ NE
MANTEL HAUPTMAN TADEJA             NE
PTIČAR TANJA NE
PTIČAR STANE DA

 

Otroško šolski zdravniki Stanje na dan 30.11.2017
   
Priimek in ime zdravnika Zdravnik še opredeljuje:
DRNOVŠEK IRENA NE
GLAS KATARINA LUCIJA DA
JEMEC ZALAR BARBARA                   DA
LIPOVŠEK KLEMEN DA

 

Zobozdravniki Stanje na dan 30.11.2017
   
Priimek in ime zdravnika                 Zdravnik še opredeljuje:
KOSTIĆ ALEKSANDAR NE
STOILOVSKI VASILIJE DA
BOLIS GEORG DA
MUSI DUŠKO             DA
KRŽIŠNIK EVA DA
   
Zobozdravniki zasebniki  
LOVŠIN URŠKA NE
KRSTINIĆ GORAN DA 
DIKIĆ KRSTINIĆ SNEŽANA DA 

 

Ginekologi Stanje na dan 30.11.2017
   
Priimek in ime zdravnika Zdravnik še opredeljuje:
KEŽAR JOŽEFA                               NE
MIRKO JURCA DA

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information