Materinska šola - Šola za starše

sola za bodoce starse

Spoštovani bodoči starši!

Nahajate se v življenjskem obdobju, ki vam bo prineslo veliko novega. Pričakujete novega družinskega člana, kar je posebej za starše edinstven in neponovljiv dogodek. Da pa bo prehod v nov način življenja čim lažji, vaju prisrčno vabimo v Šolo za bodoče starše.

NIFTY test

Kaj bodo rezultati testa povedali meni in mojemu zdravniku?
Z neinvazivnim testom NIFTY z več kot 99-odstotno zanesljivostjo določimo morebitno prisotnost oziroma odsotnost trisomije kromosomov 21, 18, 13 in spolnih kromosomov. Rezultat testa ‘nizko tveganje’ pomeni, da nosečnica zelo verjetno nosi zdrav plod. Morebiten rezultat testa ‘visoko tveganje’ pomeni, da gre zelo verjetno za prisotnost trisomije. Nosečnici se v tem primeru svetuje, da opravi dodaten potrditveni test (amniocenteza ali CVS).

Kontrola čistosti zob v osnovni šoli

V skladu s Pravilnikom o izvajanju preventivnega zdravstvenega varstva na primarnem nivoju, strokovni delavci tekom šolskega leta večkrat (4-5 krat) izvajamo kontrolo čistosti zob otrok v osnovnih šolah. Kontrola čistosti zob poteka po principu obarvanja zobnega plaka – torej ne ostankov sveže hrane od malice in kosila, ampak bakterijskega biofilma.

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information